Kvalitné tuniakové mäso by ste mali zaradiť na Váš pravidelný a zdravý jedálniček. Vyvarujte sa nákupu lacných tuniakových kúskov! Lacné tuniakové kúsky väčšinou zapáchajú rybinou a sú v nich navyše obsiahnuté kosti a koža, tieto výrobky nie sú vhodné na konzumáciu a Váš zdravý životný štýl. Tuniakové kúsky v rastlinnom oleji majú vysoký obsah bielkovín a iba malý podiel tuku. Tuniakové mäso je veľmi dobrým zdrojom fosforu, železa, draslíka, jódu, zinku či vitamínu A, E, B. Olej v ktorom je tuniakové mäso naložené môže byť rastlinný, olivový, slnečnicový a pod. V našom prípade nakladáme tuniakové kúsky z prevažnej miery do rastlinného. Kvalita rybieho mäsa a oleja môže byť u každého výrobku diametrálne odlišná, tak ako veľkosť podielu oboch zložiek.
- SPÔSOB ÚPRAVY: Sterilizované
- ZLOŽENIE: 95% tuniak pruhovaný - ryba (katsuwonus pelamis), 5% rastlinný olej a soľ
- Skladujte v suchu a nevystavujte slnečnému žiareniu
- Po otvorení skonzumujte
- Zóna výlovu: DV5/FP4/MU
- Krajina pôvodu: Maurícius
Nutričné hodnoty:
- Energetická hodnota: 826,78 kj / 197,6 kcal
- Tuky: 12,60 g
- Z toho nasýtené mastné kyseliny: 1,70g
- Hydráty: 0g
- Z toho cukry: 0g
- Proteíny: 22,09g
- Soľ: 2g
Upozornenie: tehotné, dojčiace ženy a malé deti by mali konzumovať tuniakové mäso maximálne raz týždenne. Je známe, že morské ryby, najmä tie dravé, majú zvýšený obsah ortuti.
Výrobok neobsahuje lepok.